top of page

Filmpjes

Op mijn YouTube kanaal Sterrenpraatjes met Liam maak ik filmpjes waarin ik van alles vertel over de sterren, planeten en manen. In deze eerste serie gaan we alle planeten in ons eigen zonnestelsel langs om er achter te komen op welke planeet we veilig op vakantie zouden kunnen gaan buiten Aarde!

Op vakantie in ons eigen zonnestelsel?

In deze video geef ik je een inleiding waar we het over gaan hebben in deze serie. Door de coronapandemie konden we allemaal een tijd niet op vakantie, dus gaan we met z'n allen op zoek naar een plek buiten Aarde waar dat wel kan! 

1. De IJsreuzen!

Oke astronautjes! We beginnen onze ruimtereis bij de twee planeten die het verst van de Zon af staan: Uranus en Neptunus! Deze planeten heten de ijsreuzen... zouden we daar misschien op vakantie kunnen? Kijk snel de video en laat het me weten als je een vraag hebt!

3. De gasreuzen!

Nu we Neptunus en Uranus hebben gehad, zoeken we door naar onze vakantieplek op de twee gasreuzen... dit zijn de twee grootste planeten van ons zonnestelsel!! Kunnen we hier dan misschien even een balletje gooien met z'n allen? 

4. Mars en de asteroïdengordel

We hebben de twee gasreuzen bezocht en met weinig succes.. We reizen snel door naar de planeet die het dichts bij ons staat: MARS. Maar voor we daar aankomen moeten we wel eerst door een gordel van asteroïden heen! Als dat maar goed gaat! 

5. Mercurius en Venus

We zijn aangekomen bij de twee planeten die het dichtst bij de Zon staan! Hier moet het haast wel erg warm zijn toch? Bekijk snel wat Mercurius en Venus zo ongelooflijk interessant maakt! 

6. De Aarde

He Ruimtevaarders!! Dit keer gaan we niet op reis in ons zonnestelsel, maar blijven we op onze planeet Aarde! We hebben alle andere planeten al bezocht, maar nu is het tijd om de vraag te beantwoorden: 'Waarom kunnen we alleen buiten spelen op de Aarde?'. Kijk snel de video voor het antwoord!

Aarde en ruimte
bottom of page